Britakakku

Eilen valmistui oiva kakku erään toverini syntymäpäiväjuhlintaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen kokeillut tehdä Britakakkua. Ihan hyvinhän tuo onnistui. Kehujakin keräsi romuluinen kakkuseni.



Tässäpä ohje:

Pohja:

  • 150g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1,5dl maitoa
Marenki:
  • 4 valkuaista
  • 2dl sokeria
  • Wiener Nougat murua ja/tai mantelilastuja
Täytteeksi:
  • 2dl kuohukermaa
  • 1prk rahkaa
  • ripaus vaniljasokeria
  • loraus sitruunan mehua
  • mansikoita
  • mustikoita
1. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. 
2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe omaan kulhoonsa
3.Vatkaa keskenään vaahdoksi margariini ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset samalla vatkaten. Lisää taikinaan maito ja jauhoseos vatkaten.
4. Voitele leivinpaperia kevyesti ja levitä taikina tasaisesti uuninpelille leivinpaperin päälle.
5. Vatkaa valkuaise ja sokeri keskenään, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vatkaimen ja kulhon on oltava kuivat ja puhtaat, jotta vaahtoutuminen onnistuu.
6. Levitä marenki tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Ripottele pinnalle Wiener Nougat rouhetta tai mantelilastuja
7. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on saanut hieman väriä.
8. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se keskeltä kahtia.
9. Vatkaa kerma ja sekoita rahka siihen. Pilko mansikoista sopivia paloja ja sekoita täytteeseen mustikoiden kera.
10. Levitä täyte toisen puoliskon pälle ja aseta toinen puolisko toisen päälle. Koristele marjoin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti