Sukkasunnuntai

Männä viikolla valmistui kahdet sukat. J:lle perussukat ja itselle kirjoneuleharjoitelmat. J:n sukkiin käytin Novitan Impivaara-sukkalankaa. Sitä oli miellyttävä neuloa ja mikä parasta langan hinta ei päätä huimannut. Sävy oli mukavan sammaleinen, tosin hieman turhan kiiltävä. J ei voi sietää jaloissa pyöriviä sukkia, joten pyrin saamaan istuvuutta jatkamalla resorineulosta (kaksi oikein kaksi nurin) vielä jalkapöydän päällä olevaan osaan. Tuntuu kuulemma oikein miellyttävältä jalassa. Molempiin sukkiin tein ristiin vahvistetut kantapäät. Se on minusta kaunein tapa vahvistaa kantapää.

Omiin sukkiini keksin kuviota sitä mukaa, kun neuloin. Kuvioksi syntyi kissaa muistuttavat mohkäleet ja epämääräisiä pisteitä ja raitoja. Ensimmäistä kertaa tein myös nirkkoreunan. Sehän olikin vallan yksinkertainen tehdä. Tahtoisin niin kovin tehdä kirjoneuleita, mutta turkanen sentään, kun jäljestä on niin hankala saada siistiä. Tasaista neulosta on minun taidoillani miltei mahdotonta saada aikaiseksi. Olisiko teillä muilla neulojilla minulle mitään vinkkejä, kuinka kuljettaa lankaa niin, ettei se kiristyisi liikaa?

Nirkkoreunan ohje:

Neulo ensin sukanvartta sileää neulosta ainaoikein noin 5 kerrosta. Neulo sitten kaksi silmukkaa oikein yhteen, tee langankierto. Toista tätä kunnes kierros on ohi. Jatka neulomalla ainaoikeaa noin viisi kerrosta. Lopuksi taita päärme kohdilleen ja ompele paikalleen.

Ristiin vahvistetun kantapään ohje:

Aloita kantalappu neulomalla nelos- ja ykköspuikon silmukat samalle puikolle. Käännä työ ja neulo nurjallapuolella nurjaa. Oikealla puolella nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo seuraava oikein (mantrani kantapäätä tehdessä on nosta, neulo, nosta, neulo, nosta, neulo...). Jatka tätä puikon loppuun. Nurjalla puolella neulo taas nurjaa. Toisen kerran oikealla puolella teekin niin, että neulot ne silmukat, jotka edellisellä kierroksella nostit, eli aloita kerros neulomalla ja nosta suraava neulomatta. Jatka tällä tavoin vielä kun teet kantakavennukset. Nättiä ja helppoa!
Last week I finished these woolen socks. The green pair is for J and the grey for me. J needed basic socks but wanted them to be really fitting. He hates when socks are too big. So I continued with the ribbing on top of the instep. With my grey pair I tried to practice the fair isle technique. I came up with the pattern as I knitted. The result is a weird bunch of stripes and dots and kind of a cat looking blocks. Oh dear! I wish that some day I learn how to create beautiful patterns with multiple colours.

4 kommenttia:

 1. Harmaasukkia katsellessa tulee mustasukkaiseksi - osaisipa itsekin tehdä tuollaisia!

  Terveisiä Fedjalle, toivoo Mammutti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fedja lähettää Mammutille terveisiä kanssa, MAU!

   Poista