Kravatti Isälle.

Vietimme eilen leppoisaa isänpäivää isän tykönä Saimaan maisemissa. Isäni ei juurikaan asusteista perusta, mutta päätin silti tehdä hänelle lahjaksi kravatin. Pistin kutimet sauhuamaan ja tein omasta päästä, J:n kravattia mallina pitäen, ihan onnistuneen tekeleen.

Aloitin neulomisen kravatin kapeasta päästä ja sain muodon aikaan lisäilemällä silmukoita tasaisin väliajoin. Neuloin kravatin suljettuna neuleena, jottei se lähtisi reunoista rullaamaan. Kravatin kärki syntyi kaventamalla kapealla nauhakavennuksella. Neuloin ensimmäisellä ja kolmannella puikolla kaksi silmukkaa oikein yhteen ja toisella ja neljännellä puikolla tein ylivetokavennuksen. Kavennukset tein joka kierroksella.

Onneksi olin ostanut isälle lahjaksi myös kirjan, sillä uumoilin ettei hän kravatin päälle ymmärrä. Olin oikeassa. Isä sovitti kravattia kuin vastahakoinen pikkupoika ja sanoi: "On karhea". Ehkä paksuhko villalanka ei ollut paras mahdollinen materiaali. Tästä huolimatta roikkui kravatti isän kaulalla koko päivän.I made a tie as a Father's Day gift for my dad. I have never knitted a tie before, but I think it came out allright.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti