Syksy ja alpakkapipo

Minä rakastan syksyä. Rakastan! Olen myös kovin mieltynyt sinapinkeltaiseen väriin sekä alpakoihin. Siispä olenkin ollut viimeaikoina onneni kukkuloilla syksyn keskellä keltaisessa alpakkapipossani.

Alpakkalanka on ihanan pehmeää käsissä, mutta olisi pitänyt tehdä kaksinkertaisella langalla. Nyt tuotos oli turhan epätasaista ja ohuella langalla kovin vaikeaa neulottavaa. Malli oli helppo; resoriin yksi oikein kiertäen-yksi nurin, loput oikeaa suljettuna neuleena. Muutaman kerran kaventelin, ennenkuin kiristin loput silmukat yhteen. Pisteeksi iin päälle tupsu. Lankaa jäi vielä ja aionkin tehdä vielä toisen pipon kaksinkertaisella langalla.

Neuloessani palasin ajtuksissani Jurmoon, missä kohtasin kolme valloittavaa alpakkaa. Jonain päivänä minulla vielä on oma talo ja pihamaalla alpakka jos toinenkin!I adore this time of the year! The colours of the nature are beautiful. My new favourite colour is mustard yellow. Drops Alpaca yarn has the perfect colour and it's so soft. I wish that someday I'll have a house of my own and an alpaca as a pet...

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja kiva pipo. :) Ei se pinta niin epätasaiselta näytä, mutta jos se siltä tuntuu, auttaisiko pesu ja kevyt pingotus? Alpakka on kyllä jännä toivelemmikki. Saisitkohan jostain sellaisen, joka olisi valmiiksi sinapinkeltainen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, sinapinkeltainen alpakka! Täydellistä... ;)

   Poista
 2. (alpakat taitavat olla lopun vuotta tarjouksessa) Tuo kyseinen väri on myös vienyt minut mennessää, todella ihana! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana pipo ja väri! Tuo on yksi minunkin lempparilangoistani, täytyykin pian yrittää saada sitä taas puikoille :) Hinta-laatusuhde on kyllä dropsin langoissa kohdallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekkaan aiemmin Dropsin lankoja testannut, mutta varmasti jatkossa tulen niitä käyttämään. Tykkään siitä, kun niiden sivustoilla on kaikki ohjeet ilmaisia.

   Poista
 4. To­ve Jans­son, Muu­mi­laak­son mar­ras­kuu (1970)

  "Syk­syn verk­kai­nen vaih­tu­mi­nen tal­veen ei ole en­sin­kään hul­lum­paa ai­kaa. Se on tur­vaa­mi­sen ja huo­leh­ti­mi­sen ai­kaa, se on ai­kaa jol­loin it­se ku­kin ke­rää tal­ven va­ral­ta niin suu­ria va­ras­to­ja kuin suin­kin. Tun­tuu hy­väl­tä ke­rä­tä omai­suu­ten­sa ai­van li­kel­le it­seään, koo­ta aja­tuk­sen­sa ja kää­riy­tyä läm­pöön­sä ja kai­vau­tua kaik­kein pe­rim­mäi­seen ko­loon, tur­val­li­suu­den kes­ki­pis­tee­seen, mis­sä voi puo­lus­taa kaik­kea mi­kä on tär­keä­tä ja ar­vo­kas­ta ja ikio­maa.
  Terveisiä Luxista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempikirjojani! Täytynee taas marraskuun kunniaksi lukea se.

   Poista