Nuuksio

Viime viikolla vietimme ihastuttavan lomavuorokauden Nuuksion metsissä. On ihan uskomatonta, kuinka läheltä Helsinkiä löytyy moinen upea metsä. Nuuksion kansallispuistossa on mahdollisuus monenlaiseen ulkoiluun. Itse teimme Korpinkierroksen, joka on noin 8 kilometrin lenkki vaihtelevaa maastoa suoalueista kallioisiin järviylänköihin. Valmiit kierrokset ovat oivallisesti merkitty ja eksymisen vaara on todella pieni. Suosittelen näitä reittejä kaikille, jotka eivät aiemmin ole metsissä vaeltaneet. Itse päätimme kyllä J:n kera, että seuraava lenkki tehdään omia polkuja seuraten, kartan avulla. Hieman tuntui välillä metsäkokemukseen tulevan särö, kun vastaan tuli aasialaisia turisteja, paikallisia lenkkeilijöitä ja papatteja räiskiviä mopopoikia.

Telttapaikka oli kerrassaan mainio. Paikalta löytyi hyvä nuotiopaikka, kuivia polttopuita ja luksuksena vielä huussi. Aamupuuro maistui taivaalliselle vastakerättyjen mustikoiden kera.
Bussilla nro85, pääsee tämän pellon laitaan. Pellon kupeesta pääsee suoraan metsäreiteille.

Last week we did a hiking trip to Nuuksio National Park. It was wonderful! It's amazing how near Helsinki you'll find these beautiful forests.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti