Pääsiäinen

Tänään ilma helli helsinkiläisiä. Eihän näin kaunista ja aurinkoista pitkäperjantaita ole nähty miesmuistiin. Mainiota kerrassaan! Kuljeskelin Pikku Huopalahden tienoilla ja nautin maisemista. Jollakin kummalla tavalla tuo kyseinen kaupunginosa miellyttää silmääni erikoisuudessaan. En osaisi kuvitella keksipakettitalossa itse asuvani, mutta aina ohitse kulkiessani ympäristöä innolla tutkailen. Erityisesti pidän siluetista, joka kaislikon takaa lymyillen paljastuu hempeissä pastellisävyissään.

Kaisilkosta olen vallan hurmioiunut. Muistan, kun lapsena teimme koulussa teoksen nimeltä "Talven törröttäjät". Se muodostui valkoiseen styroksilevyyn tökityistä kuivaneista kaisloista, koiranputkista ja heinistä. Teos oli mielestäni lumoava. Luulen, että mielikuvitukseni on lisännyt teokseen jotain glamööriä, sillä näin kun äkkiseltään ajattelee ei se ehkä kovin kummoinen ole voinut olla. Joka tapauksessa, talvisin olen aina tykännyt katsella hangesta törröttäviä kuivaneita kasveja.

Lempiruokaani tällä hetkellä on ehdottomasti uunijuurekset. Voi veljet, kuinka vie kielen mennessään, kun antaa miedolla lämmöllä uunissa hiljalleen kypsyä bataattia, lanttua, porkkanaa, perunaa, sipulia, valkosipulia... Aluksi kevyt pyöräytys oliiviöljyssä, päälle reilusti tuoretta rosmariinia, timjamia ja suolaa ja avot! Juuresten kanssa maistuu helpoista helpoin uunilohi, jonka päälle tarvitaan ripaus suolaa ja sitruunapippuria. Paistoaikaa lohelle ei tarvita kuin noin 20min.

Mukavaa Pääsiäistä!


Happy Easter!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti