Pannumyssy

Kesä on sujahtanut ohi töitä tehdessä. Harmittavan vähän jää tarmoa ja aikaa puhdetöihin työpäivän päätteeksi. Varsinkin, kun ilmat ovat olleet niin hurmaavia, ettei sisällä nyhjääminen ole tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Eilen kuitenkin päätin, että jotain on tehtävä, vaikka kuinka olisi houkuttanut ottaa pienet päivätirsat kissa kainalossa.

Minulle maistuu kahvi enemmän kuin hyvin. Meillä juodaan pannukahvia, sillä se on niin ihanan pehmeän makoisaa, että suodatinkahvin nauttiminen ei tulisi tässä talossa kuuloonkaan. Pannukahvin ongelma on, että se jäähtyy nopeasti. Mielessäni on jo pitkään muhinut, että pannumyssy olisi jostain hankittava. Turkanen vaan, kun ei semmoisia enää mistään tuppaa löytämään. Päätin siis tehdä moisen itse.

Fedja toimi työnjohtajana.

En ole juurikaan mitään ommellut sitten yläasteen käsityötuntien, jossa valmistui muistaakseni mm. hiusdonitseja, Blossom-hattu ja tyynyliina. Muutamia verhoja ja pöytäliinoja olen päärmännyt ja housunpuntteja olen lyhentänyt. Käytössäni on äitini ompelukone, joka toimii vallan hyvin ja on kaapissani ikuisuuslainassa (eiköstä vaan äiti, eihän minun tarvitse palauttaa sitä?).
Tämmöisiä ompelutöitä tehdessäni olen jokseenkin kärsimätön ja jätän tyhmyyksissäni kaavojen tekemisen ja harsimisen ynnä muut mälsät työvaiheet tekemättä. Tällä kertaa en löytänyt edes nuppineuloja mistään, millä olisin saanut edes jotain järestystä kaoottiseen ompelutouhuuni. Hieman hahmottelin muotoa kankaalle lyijykynällä ja leikkasin summamutikassa palat, jotka silmämääräisesti asettelin ja ompelin. Ihan hyvä tuli silti, ja hauskaa oli.

Myssy on kaksipuolinen. Jos ruusut käy kyllästyttämään, voi myssyn kääntää nurin perin ja avot, saadaan esiin vihreää ja pitsiä!

Myssystä olisi tullut parempi, jos minulla olisi ollut jonkin sortin tikkikangasta jonka olisin voinut ommella lämpöeristeeksi myssyyn. Nyt täytyi tyytyä vanuun, joka jäi harmittavan muhkuraiseksi. Ja tietenkin silläkin olisi saanut ihmeitä aikaan, kun ei olisi hötkyillyt, mutta ei sitä aina jaksa tehdä kaikkia näperryksiä ihan niin viimoisen päälle.


I've been really busy with work this summer and haven't had the energy nor the time to do any crafts. Yesterday I decided that I really have to do something other that take a nap with my cat after work. So I did a warmer for our coffeepot. We only drink coffee made with this old coffeepot, because it tastes so much better than the coffee you get with a regular coffee machine. I haven't used the sewing machine in a long time, but the coffeepot warmer came out quite ok.

9 kommenttia:

 1. Tosi hieno tuli!! Etenkin pidän ruusukankaasta :)

  VastaaPoista
 2. Vähänkö hieno ihan noin lonkalta heitettynä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pitko! :) Onneksi blogiin voi aina ottaa tekeleistä kuvia juuri oikeasta kuvakulmasta ja tarkkaan harkitussa valaistuksessa, niin ei näy kehnoudet niin tarkkaan... ;)

   Poista
 3. Myssystä tuli hieno, ja erityisen vaikutuksen teki rento tekemisen meininki:)
  Jatketaan ikuisuuslainaa;)

  VastaaPoista
 4. Olisitko valmis luopumaan tekemästäsi pannumyssystä? Mihin hintaan? Postikulut tietenkin korvaan.

  Kulmala
  p. 045 127 3565 (iltapäivisin ja illalla)

  VastaaPoista
 5. Olisitko valmis luopumaan tekemästäsi pannumyssystä? Mihin hintaan? Postikulut tietenkin korvaan.

  Kulmala
  p. 045 127 3565 (iltapäivisin ja illalla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Pannumyssy on ollut meillä käytössä joka päivä valmistumisensa jälkeen, joten se on jo melkoisen rähjääntynyt. Jos haluat voin tehdä kyllä uuden, mutta samoja kankaita minulla ei enää ole.

   Poista