Oodi Fedjalle

Viime viikolla meillä kotona juhlittiin rakkaan Fedjamme vuosipäivää. On kulunut jo kaksi vuotta siitä päivästä, kun menetin sydämeni tyystin tuolle karvaiselle persoonalle. Tiedäthän, kuinka kovasti olin jo monen monituista vuotta toivonut ihka omaa kissaa. Olosuhteiden vuoksi eläinystävän pito ei kuitenkaan ollut mahdollista. Voi sitä onnen määrää, kun vihdoin kannoin kotiin oman ylipainoisen, harmaan viiksivallun.

Fedja on löytökissa, jonka lunastin itselleni HESY:ltä. Siitä ei ole tietoa, minkälaisissa oloissa kolli on asustellut, mutta se ainakin tiedetään, että hän on ollut HESY:n hoivissa kahteen otteeseen. Raukkaparka. Vaikka Fedja on kovia kokenut, ei hän koskaan ole tehnyt tuhmuuksia tahi osoittanut mieltään.

Suomessa päätyy vuosittain arviolta 10 000 kissaa ja 4 000-5 000 koiraa löytöeläinsuojiin.
Koirista noin 90 prosenttia pääsee takaisin kotiinsa, mutta kissoista vain noin 10 prosenttia. Lisäksi karanneita tai hylättyjä kissoja ja muita lemmikkejä kuolee luontoon ja niitä tapetaan. Sydäntäni särkee nämä tilastot. Hesyllä on tälläkin hetkellä monta kotia etsivää kissaa ja koiraa. Pistähän sana kiertämään, notta saisivat oman kodin kaikki pienet karvapallerot!


Tietokone hurisee rauhoittavasti ja lämmittää mukavasti, kuin moderni uuninpankko."Jos otan oikein säälittävän ilmeen, saan Annan ehkä unohtamaan laihdutuskuurini..."
Löyly-kissa <3

1 kommentti:

  1. Väri on eri - mutta jotain kovin "Helmimäistä" minä tässä Fedjassa näen :)

    VastaaPoista