Tarjoiluna juhlissani oli mm. Mangosuklaa Charlotta-kakku ja Domino-Popseja. Lisäksi ihana ystäväni Marjatta teki vaaleanpunaisia ja vihreitä Macaroneja, jotka olivat aivan suussa sulavia ja mahdottoman kauniita. Turkanen, etten niistä tajunnut kuvaa ottamaan juhlatohinoiden keskellä. Kuvat kakusta ja popseista ovat kyllä kamalan kehnoja. Ei ollut juurikaan aikaa kuvailuun, kun oli kiire nauttia seurasta ja juhlatunnelmasta.
Annan Mangosuklaa Charlotta:
Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoa
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Kääretortun täyte:
1tlk mangoviipaleita liemessä
1 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Charlottan täyte:
1tlk mangoviipaleita liemessä
200g maustamatonta tuorejuustoa
3-4dl kermaa
reilusti vaniljasokeria
appelsiini-magomehua
7 liivatelehteä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 6 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortun pinnalta. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Kostuta torttupohjaa appelsiini-magomehulla.
Valuta mangoviipaleet ja kuutioi ne. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mangot, sokerit ja sitruunamehu keskenään.
Levitä täyte torttupohjalle ja rullaa torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi.
Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin pari
Charlotta-osuus:
Tee täyte; Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja pilkotut mangot.
Kuumenna noin desi
appelsiini-mangomehua kiehuvaksi. Ota liivatelehdet vedestä ja
purista niistä vesi huolella. Lisää liivatteet kuumaan mehuun ja
sekoita nopeasti. Kaada mehu kakumassaan ja sekoita hyvin.
Kaada täyte astiaan
kääretorttupalojen päälle, täyteen asti. Laita kakku
jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka.
Domino-Pops:
1 pkt Domino-keksejä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100g vadelma-valkosuklaa (Pirkka luomu)
100g Fazerin sinistä
nonparelleja koristeluun
n. 25 tikkua (koristelin grillitikkujen puolikkaita washi-teipeillä)
Erottele kekseistä vaalea sisus erilliseen kulhoon. Hienonna tummat keksit muruksi tehosekoittimessa.
Yhdistä keksien vaalea täyte ja tuorejuusto. Lisää keksinmurut. Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin. Tuloksena pitäisi olla jäykähköä taikinaa, joka on muotoiltavaa ja pysyy hyvin kasassa.
Pyörittele massasta pieniä palloja. Laita ne lautaselle, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi (Minulle tuli kiire ja pidin näitä noin tunnin jääkaapissa ja 20min. pakastimessa).
Sulata suklaita mikrossa tai vesihauteessa (Fazerin sininen oli hieman haasteellista ja itseltäni osa paloi aika pahoin pohjaan mikrossa sulattaessa...)
Kasta tikkaritikun pää ensin suklaasulaan ja työnnä keksipalloon.
Pyörittele palloja sulassa suklaassa niin, että pallot peittyvät suklaaseen kokonaan. (Itse kastoin ensin pallon osittain vadelmaiseen suklaaseen antamaan makua ja sitten kokonaan maitosuklaaseen).
Koristele nonparelleilla. Nosta tikkarit jähmettymään. Säilytä kakkutikkarit viileässä.
-
Last week I had the most wonderful birthday party at my home. We had a blast! I am now thirty-years-old. It's weird. I feel more like fifteen or eighty-years-old but not thirty. I made the weird looking cake and some cake pops. The pictures of the cakes are awful 'cause I had no time to take photos. I only had time to enjoy the night with my friends!